Pikku Kikotin täytti maanantaina 2-vuotta! Onnea myös Kion upeille sisaruksille! On kyllä ollut oikea napakymppi koira Kio. Lahjaksi sai kanankauloja jotka maistuikin hyvin. Kakkua sai vasta eilen, mutta sitäkin tyytyväisempänä ja tänä aamuna kävi köllimässä mun kainalossa ekaa kertaa moneen kuukauteen koska alakerran koiraportti oli pois paikoiltaan. Asensin sen tänään takaisin jottei tästä tule tapa. 

Robi on jatkanut vakaalla linjallaan uhkarohkeaa "syön teidän irtaimiston ahdistukseeni"-linjalla ja alan pikkuhiljaa vaipua syvään uskoon ettei meidän elämäntyyli vaan sovi sille. Kyllähän se kestää näitä 4-5h keskenään oloja Kion kanssa, mutta 8-9h päivät on sille ihan liikaa, se vaan ahdistuu ja oikeestaan mitään ei sille ole tehtävissä. Etsiskelen sille pikkuhiljaa uutta perhettä, jossa on kaikki just sen toiveiden mukaan. Harmi, mut pakko myöntää vaan et se on niin stressaavaa sorttia ettei toi kisaaminen ja alvariinsa ympärijuoksu ole sen tyyliin sopivaa. Voi kuitenkin olla et se on täällä viellä vuodenkin päästä. Se lähtee vaan jos tulee vastaan just oikea koti. Muussa tapauksessa jatketaan ahdistumista keskenämme. Kio on tyytyväinen kun viimeisimmän Robin "lounaan" jälkeen häkki kannettiin varastosta takas sisään, niimpä se harrastaa siellä nukkumista päivisin..se on niin kiltti, kai.

Viime viikon mä sairastin jotain raskaampaa flunssaa, kuumetta kesti miltein neljä päivää, joten ei käyty muussa kun tokossa maanantaina. Kion kanssa tehotreenataan noutoa, paikallamakuuta, kaukoja ja koekestävyyttä, haaveilen et mahduttais maaliskuussa johonkin AVO kokeeseen. Kaikissa alueissa edistytään oikein hienosti, kuhan mä pysyn järjestelmällisenä palkkaamisen ja treenien suhteen.

Eilen käytiin Kion agitreeneissä, jossa oli kaamee kieputusrata, haastetta riitti. Mutta oikeesti Kio on nykyään niin paljon paremmin hallittavissa ja ohjattavissa. Pakkovalssia treenattiin ja mulla oli muitakin liikkumisvaikeuksia ohjauskuvioissa, mutta saatiimpahan munkin päähän taas taottua jotain ja ihan liikkeeksi asti myös. Otettiin keinua yksittäisenä. Keinu on kion epävarmin este, kun ei oo sitä päästy treenaamaan niin paljon kun haluisin. Mutta muistu se mieleen. Muutenkin treenailtiin iteksemme kontakteja, jotka suju välillä oikeinkin mallikkaasti häiriöillä ja ohijuoksuilla, toisinaan sitten uskaltautui irroittamaan varpaansa naksusta kontaktilta ja hui hai, takaisinhan siitä joutuu. Mutta hienosti noikin edistyy kun vaan vaatii siltä. Kiolla taitaa olla menossa joku "kultakausi" muutenkin nyt. Tai sitten mä vaan oon tehny enemmän oikein.

Robin kanssa puuhaillaan tokojuttuja aina vähäsen samalla kun Kionkin kanssa. Robi pääsi myös nyt maanantaina tkotreeneissä halliin ja mukaan paikallamakuuseen ja en olis uskonut et puolen vuoden treenamattomuuden jälkeen, tyyppi makas 3min, ihan hiljaa ei pillin pihaisuakaan. Hieno Poppana! 

Tia kävi viikonloppuna viihdyttämässä mua koirien kera ja mä pääsin yllärikuskiks Turkuun sunnuntaina ku Keiko ja Keesi oli ilmottu sinne KV-näyttelyyn. Hauska päivä oli, kiitokset Tialle ja Ennille sekä koirille. Kiolle oon nyt taas koittanut katella ja Tiakin katto, näyttelyä kun ei tullu tuonne Turkuunkaan ilmottua vaikka olis ollu ihan hyvä tuomari meidän kannalta. Nyt näyttää siltä et toukokuun lopussa mentäis Harjavaltaan kun siellä olis israelilainen tuomari, kyllä H sieltä irtoaa.

Ja Kiolle sain varattua myöskin paikan luonnetestiin 21.5, jee!

Tässä vielä muutama kuva sankarista ja kapulahommista.