Jep viime perjantaina kisattiin AST:n möllikisoissa. Kisaavien radalta Robille HYL, hinkattiin eka keppien sisäänmenoa ja kun sen onnistu tekeen ni jätti kaks vikaa pujottelematta ja annoin olla. Muuten olikin tosi hyvä rata.

Keikolle kans HYL mölliradalta kun vauhti yllätti meidät, eli yritti kyllä ottaa kontaktit käskystä, muttei vielä hallinnut kroppaansa kun vauhti yltyi radalla. Joten viimeisellä kontaktilla käskytin takas ja ottamaan kontaktin oikein. Parempi näin ettei heti luisuta ruodusta. Keikoa oli oikein kiva ohjata. Ekaa kertaa Keikei olikin mölleissä ja hauskaahan sillä oli. Aivohäiriössä ilmoitin ROUSKUn eli Kionkin mölleihin ja käytiin roiskimassa sitä sun täät eli HYL.

Viime lauantaina oltiin sitten Ojangossa Kion kanssa möllitokossa ALO-luokka. Teki töitä, mutta oli aivan kovin hyrrä pää ja korvat. Siellähän oli myös mölliagit ja match show samaa aikaa niin eihän tuo kyennyt keskittymään ja muistamaan kolmea sekunttia pidempään käskystä et mitä piti tehdä. Kovin vallatonta oli koirapojan touhu ja jouduinkin koko ajan antaa lisäkäskyjä. Mutta toimi ja oli hauskaa. Katellaan sitä AVO-luokan koetta sitten johonkin väliin. Luulen et nyt keskitytään tuohon aksaamiseenkin sen kans jonkun verran. Niin joo Ojangossa ilmotin taas aivohäiriössä kaikki kolme radalle aksaamaan. Kio ja Keikei mölleihin ja Robi kisaaviin. Kaikille tasaista hyllyä. Robin kanssa mulle törkee ohjausvirhe, en ollut lukenut rataa riittävän hyvin siihen tutustuessani ja kas vartaloni väärin käänsin ja koira ampui A-esteelle. Muuten kiva suoritus, vaikkakin rata oli mun mielestä ällö, kuusi kertaa käskin koiraani putkeen. Vähemmästäkin hämmentyisin itse. Kio veti taas perus rouskut. Keikon kanssa näkyi vielä meidän kokemattomuus koirakkona ja sen lisäks muutamia perusjuttuja nous mistä Tiaa ohjeistin et niitä täytyy treenata lisää tai lähinnä muistuttaa Keikolle.

Sunnuntaina oltiin Kion kanssa Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssilla. Oli oikein hyvä päivä. Kion tekniikka on hyppykaaren suhteen hyvä, mutta tarvitsee perustreeniä mun kanssa liikkumiseen, minkä tiesinkin jo, jotta tottuis mun liikkeeseen ja keskittyis ite vaan hyppäämiseen. Tosi paljon saatiin hyviä vinkkejä ja keskitytäänkin Kion kanssa nyt seuraavat kuukaudet kontakteihin, flat workiin sekä hyppytekniikkaan ja katellaan sit miten alkaa edistyä. Pidennystä ja etäisyyksiä ei vielä Kion kanssa kauheesti tehty. Mutta Vapulle mennään varmasti vielä uudestaan.

Maanantaina treenattiin omissa ohjatuissa taas aksaa. Robi teki vaan lyhyen radanpätkän ja heti hienosti nollalla. Korjasin muutamia omia juttuja ja seuraavalla kierroksella oli täydellinen. Kion kanssa ilman rimoja ja harjoiteltiin mun liikkeen kestämistä ja ohjaustekniikkaa.

No toissa päivänä eli keskiviikkona oltiin pitämässä agility "demoa" MetroSport urheilutapahtumassa Olympiastadionilla. Superhauskaa! Mukana siis Tia, Keiko, Keesi, Robi ja Kio. Kerrottiin opiskelijoille perusteita ohjaamisesta ja koiran kouluttamisesta ja sitten sai kokeilla meidän koirilla helppoja pieniä juttuja. Olin tosi iloinen siitä, et kaikki kolme toimi myös muiden kanssa, ainakin niin kauan ku niillä oli lihapulla kädessä. Päivän päätteeks Robi ruokavaras oli syönyt Tialla marinoidut sulamassa olleet kanasuikaleet ja olikin eilen ripuloinut kivasti koko kämpän lattian.

Mentiin siis eilen taas Ojankoon TehisCupin 3.osakilpailuun. Kävin ilmoittamassa Robin ja Keikon, molemmat mölleihin koska halusin Robille kivan helpon spurttiradan vaan. No menin sitten takas autolle ja Robi olikin sitten jatkanut ripulointiaan, autoon! Hirvee löyhkä. Sain sit siivota ja totesin et vaihdan Kion Robin tilalle. Kion rata oli parempi ku viimeks, mutta rousku se oli yhäkin. HYL sille siis tuloksena kun sovellettiin vähän rataa. Ja siis Kio ei todellakaan ole aloittamassa mitään kisauraa ennen kuin joskus ens vuonna kesällä aikaisintaan. Keikoa ohjasinkin sitten oikein hyvin ja löydettiin yhteinen sävel ja saatiin hieno 0vp ja 4.sija aikaiseksi. Meillä oli kyllä niin hauskaa radalla. Ja Keikei on niin hieno kummitädin pikku hirmu agiliitäjä

Tänään ois tarkotus lepäillä ja käydä pitkä kävelylenkki ja huomenna startataankin sitten Robin kanssa kaks agirataa Purinalla. Huh, ens viikko onkin sitten taas vähän rauhellisempaa menoa.

AINIIN ja Kion dysplasialausunto tuli takaisin Kennelliitosta ja oli 0/0 ja C/B!! JEE!! Mahtavuutta! Kyllä noilla hienosti harrastetaan.