No nyt kun Kion terveys näyttää valoisalta ni eiköhän tuon toisen sitten ala reistaan.

Toissa päivänä koirat törmäs leikkiessään toisiinsa ja Robi huusi kuin syötävä, sattu niin paljon. Kesti aika kauan et rauhoittui. Jotenkin sai tällin oikeaan takajalkaan ja se polvi on nyt ollu kipee, linkkas sitä hetken. Nyt kulkenut aika ok ja eilen tehtiin normi pitkä lenkki, minkä jälkeen olikin sitten arka taas siitä jalasta kotona. Lenkillä ei mitään ongelmia. Istuminen on hankalaa, näyttäis et tietyissä asennoissa polveen tulee painetta tai vetoa ja se tuottaa kipua.

Tässä nyt sitten oon antanut sille kipulääkettä tarpeen mukaan. Mutta nyt näyttäis siltä et mitä pikimmin täytyy mennä kuvauttaa sen polvet ja kattoo mikä on nivelpintojen tilanne. Hirve eettinen pohtiminen sen suhteen menossa et leikataanko se vai ei. Tietysti paljon riippuu myös nivelten kunnosta, jos jo nyt on selkeää nivelrikkoa ni luultavasti annan mennä niin pitkään kun pärjää pääosin vähäisellä kipulääkityksellä. Jos ne ois jo kovin rikki niin turha sitten tuottaa lisää tuskaa ja ongelmia koiralle leikkauksesta ja toipumisesta kun tietää tuon eroahdisteisuuden, ja toisekseen jos ne on jo rikki niin ei se asennon parannus enää sitä kipua poista ja ei vois elää täysillä koiran elämää. Jos nivelet on hyvännäköiset täytyy ihan tosissaan pohtia et leikkaanko vai en.  Jos ne on hyvät ni en tiedä miten saan sen selviimään siitä toipumisajasta kun sitä ei voi jättää yksin Kion kanssa lenkkeilyn ajaksi eikä myöskään häkittää päiväksi kun meen töihin ettei ne riehuis. Se kun ei kestä häkissä oloa vaik mä istusin vieressä. Ja sen stressaaminen ei varmasti auta sen toipumiseen yhtään. Pahimmassa tapauksessa kun se ei ottais ollenkaan rauhallisesti. Aargh..ei oo elämä helppoa.

Mutta ensi tilassa nyt koitetaan päästä kuvaamaan noita, täytynee selvittää miten vakuutus kattaa tuota kuvausta kun sillä nyt on taas trauma siinä. Ei tällä viikolla siis mennä agilitaan ollenkaan ja jatkojakin täytyy miettiä kun en tuota Kioakaan aio ainakaan ulkokaudelle ottaa.

Muoks. Tähän sen verran et päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja varasin ajan ortopedille ja polvien kuvaukseen 10.3. klo.16. Joten sitten tiedetään asiasta enemmän.