No nyt oon kyllä ollu tosi laiska päivitteleen. Ollaan kaikki ihan innoissamme kun tuli lunta, ainut vaan ettei nyt ihan näin kylmä tarttis olla. Kio on ollut hienosti oireeton jo parisen kuukautta ja onkin jo päässyt vapaana juoksentelemaan ja toistenkin kanssa leikkimään. Koko ajan oon seuraillut sen liikkumista ja rasituksen jälkeistä vointia. Ja ei oo ollut mitään ongelmia. Oikeastaan Kio liikkuu paljon turvallisemmin kun se on irti. Ottaa paljon rauhallisemmin, ainut tietysti sitten kun on muiden kanssa irti niin intoutuu jonkin verran paimentaan. Kio ei kuitenkaan oo pahin painija, vaan enempi tykkää vaan juoksennella ympäri ja räksättää välillä. Jumppaillaan tietysti myös vielä ahkerasti.

Robin kanssa on käyty nyt kolmena peräkkäisenä viikonloppuna agitreeneissa ja nyt se pysyy vallan hienosti käsissä, ei rallaa eikä riehu. Eli uusi ongelma on se että ohjaajan pitää lopettaa se tässä/täällä/robi-huutelu jotta koira saa rauhassa hakea esteitä. Eli mä vielä vähän jännitän et lähtee rallaan ja pidän liian tiukasti sitä kädessä kiinni. No eiköhän se tasapaino tuosta löydy. Kaikki muut esteet osaa suorittaa taitavasti itsenäisesti, paitsi kepit, joten ohjurit on joulun hankintalistalla. Toki kontakteissa on vielä hiomista. Nyt menee maate kontaktille, mutta koulutan kyllä loppuun asti sille ne nenäkosketuksella.

Joulun suunnitelmissa on rauhallisia metsävaelluksia lumihangessa ja koirien kuvausta. Saa sitten uusia kuvia katsojien ihasteltavaksi. Lumen tulo oli muutenkin kiva juttu, sillä Robia voi nyt taas hienosti pitää irti kun valoa on enemmän ja aina voi napata lumipallon käteen ni kas koira on siinä.

Tokoilua aletaan Kion kanssa nyt ottamaan säännöllisemmin ja tavoitteellisemmin. Ajatuksena ois mennä ulkokokeisiin keväämmällä.