Tänään oltiin piiitkästä aikaa HSKP:n tokolupausten treeneissä Robin kanssa. Oli kivat treenit ja Robi oli intopinkeenä. Piippailua oli taas ohjatuille tyypillisesti valitettavan paljon. Aina kun ei tehdä ja kun pisän koiraa remmissä niin alkaa pientä piipitystä tulla. Se ei vaan osaa ottaa rennosti ja jotenkin tuo piippaaminen tulee siltä jostain pääkopasta kyllä.

Alkuun tehtiin tunnaria pelkällä omalla tai niin siis että oma käytiin piilottamassa ja käskettiin ettimään, mitään noutamista ei tässä harjoiteltu vaan nenää. Robi ties homman jo entuudestaan ku oon sille jälkeä aatellen alkanut tuota nenän käyttöä esineille opettaan ja joskus viime talvena saatiin Tiialta yks tunnarikapula ja harjoiteltiin sillon omaa lumihankeen piilottamalla. Meni tosi jees. Vaikeutettiin viel harjoitusta niin ettei kunnolla nähny kun vein ja muutamien toistojen jälkeen haki sitä kyllä hyvin.

Sitten oli paikallamakuu. Ampparit tuolla kentällä häiritsee meitä ihmisiä ja koiria kun ne on niin intohimoisesti nakkien ja lihapullien perässä. Mut paikallamakuussa ei häirinnyt koiria onneks. Robin vierestä lähti treenikaveri juosten omistajan luo, mut hienosti Poppana pysy paikoillaan, kävin palkkaamassa tuosta. Lähti vielä toisen kerran se vierustoveri ja kehuin vaan Robia kun pysyi. Ihan pientä piippaamista oli mutta vain tosi vähän kerran tai kaks, joten oli hyvin rauhallisesti.

Sitten oli seuraamista hihnatta, sekin oli mahtavaa, Vire pysyi upeasti ja oli oikein tekemisen meininkiä. Täykkärissä vähän levis mut pienellä äänellä pyysin skarppaamaan ja korjas heti. Tosin meidän kouluttaja oli sitä mieltä et seuruu meille liian tiivistä lähes, mutta mun mielestä ei, ei nojaa kyllä yhtään eikä pääsääntöisesti kulje kiinni mussa varsinaisesti. Jos ne nyt siitä kokeessa ottaa pisteitä ni menköön sitten..

Otettiin vielä muutamia seuraamisia kun kouluttaja katto muita koirakoita, ja oli oikeesti ihana seuruuttaa innolla tekevää koiraa. Lopuksi otettiin hyppyä. Ekalla kerralla veinkupin kauemmas hypyn toiselle puolelle koska halusin muistuttaa et sinne pitää mennä vähän pidemmälle, sai palkan heti kupilta sitten. Toinen käskytettynä kisasuorituksena ja jestas miten menikin hienosti pidemmälle ja kovaa, aattelin jo ettei kuuntele seiso käskyä vaan ettii kuppia. Mutta ei Robi kuunteli hienosti ja käänty ja seiso heti käskystä. Mahtavaa! Saatiin kunnon kehut tuosta. Nauru

Kion kanssa tein Robin treenien jälkeen perusasentoa ja eteenistumisia sekä lelun kanssa seuraamista. On se vaan niin taitava! Perusasennon ottaa yli 80 prosenttisesti oikein mistä tahansa suunnasta pelkällä käskyllä. Eteen tulemisia vahvistetaan nyt mutta idean on tajunnut hienosti. lelun kanssa seuraamisia otettiin ihan kahden askeleen liikkeelle lähtöinä ja ihana miten se on niin innokas ja pysyy hyvin oikeassa kohdassa. Oli kyllä oikein ilo treenata noiden koirien kanssa.

Huomenna mennään sitten pieneläinsairaalalle ja toivottavasti saatais Kion leikkausaika sitten jo tietää.