No käytiin sitten taas kokeessa. Huoh meno jatku samanlaisena kuin ensimmäisessä kokeessa eli III-tulos ja tällä kertaa 105p.

On se vaan niin kokematon vielä sekä nuori ja nyt paineistui varmaan osittain ensimmäisen koekokemuksenkin vaikutuksesta, koska tällä kertaa mua ei varsinaisesti jännittänyt paljonkaan. Meillä oli tietysti numero 1. jota vähiten toivoin.

Luoksepäästävyys 10

Nyt pysy sivulla niinkuin opetettu on ja neutraalisti käyttäytyi. Tosin tosi suuria vaikeuksia oli saada koko koiraan mitään kontaktia ja perusasentoa kun Tia ja Keiko tuli ehkä minuutin ennen kokeen alkua ja sitten sanoin Tialle et menkää piiloon silleen et Robi ei nää. No Robille tulikin sitten kova huoli et ne katoaa ja piippas ja kääntyili koko ajan etsien niitä, yritin huitoa kaverille et menee sanomaan et Tia tulis seisoo laidalle niin et Robi näkee ne. Olin jo ihan epätoivoinen kun kesti niin kauan et ne tuli, onneks ehti siihen just ennen paikallamakuun alkua.

Paikallamakuu 9

No Robi sitten tuijotti kaula pitkällä Tiaa ja Keikoa kun sanoin valmis ja ei ollenkaan kuunnellu mua, ei menny ekalla alas kun ei kuunnellu koko käskyä. Tokalla painavalla Maa-käskyllä meni sit. Lonkalla oli kun käännyttiin naamat kohti koiria. Nyt piippaili taas jonkin verran ja vilkuili välil Tiaa ja välil mua ja välil muualle. Pysyi kuitenkin. Tuomari ei ilmeisesti huomannut mun toista käskyä maahanmenolle koska mainitsi vain piippaamisesta ja antoi 9.

MUOKS. Just huomasin et tuosta paikallamakuusta on sihteeri vahingossa kirjannut 10 pistettä ja sen mukaan tuo 105 pistettä tuli. Kuitenkin oikeesti se olis ollu vaan 102p. Koska todellakin 9 se tuomari silloin näytti.

Seuraaminen kytkettynä 7.5

Lähti paremmin liikkeelle kuin viime kokeessa mut sit välillä tiputti kontaktin ja laahusti perässä välillä. Vasemmalle käännöksessä jouduin hidastaan roimasti koska oisin potkassu polvella koiraa kun ei seurannu mitä oli tulossa.

Seuraaminen taluttimetta 0

Taas nollille suurimmalla kertoimella varustettu liike. Ei lähtenyt kunnolla käskystä mukaan ja liikkuri joutui huomauttaan et koira mukaan jolloin tuli eka lisäkäsky, jo hetken päästä uus kännöksessä ja sit vähän kehua ja ei taas jäi ihan törkeesti, keskeytin liikkeen siihen. Mä olin mielestäni yrittäny niillä lisäkäskyillä jo saada sitä paremmin mukaan ja rennoks mut kun ei auttanu yhtään ni en halunnu pitkittää sitä piinaa ja tuhota koko seuraamista. Tuomari totes vaan et ai se=koira päätti lopettaa seuraamisen siihen. Johon mä totesin nauraen et juu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7

Seurauksessa jätätti jonkin verran ja tosi hidas maahanmeno istumisen kautta. Nouskohan ekalla ylös, en muista enää.

Luoksetulo 0

Ja taas tosi painava nolla. Teki ihan saman kun viime kokeessa. Vaikka hymyilin ja yritin olla ihku et tulis. No ei ekalla käskyllä katto Tiaa ja ei halunnut kuulla. Tokaks käskyks vaihdoin Robisivu ja tää pinkas sinne kehän ulkopuolelle Tian luo, sieltä käskyllä takas. Aah ei oo kyllä kiva et yks Robin näyttävimpiä ja varmimpia liikkeitä menee kokeessa tälläseks.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 6,5

Ei taaskaan lähteny kunnolla mukaan seuraamiseen ja haluton oli perusasentoon tulemaan. Liikkuri huomautti taas koira mukaan, ja annoin lisäkäskyn yhä senkin jälkeen himmaili ja jouduin sihiseen tsemppausta et odottais enne kun käsky tulee, jäi nätisti ja sivulle ok.

Estehyppy 8

Sivulle tulo oli taas vasten mielistä. Eikä lähteny ekalla, siitä pisteet pois, muuten ok.

Kokonaisvaikutus 7

Kokonaisvaikutukseen tuomari sano vaikuttavan se kehästä poistuminen vaik tulikin ite takas, ja sitten tuo kokemattomuus näkyi. Sanoin et joo meil ei ollu ihan kiva eka koe, kysy viel et miks ja kerroin liikkeenohjauksesta, mihin oli et okei. Sano et lisää harjoittelua ja vahvasti oli sitä mieltä et koekokemattomuutta vaan. Ja kerkes tuomari siinä vielä Robia korvan takaa vähän rapsuttaan et tuli ihan hyvät fiilikset. Kehästä kirmattiin sit pois ja juostiin repulle purkkiherkut syömään.

Kaiken kaikkiaan tosi vasten mielistä oli Robille aloittaa liikkeet mihin normisti intona tulee perusasentoon. Sain kyllä ihan kunnolla liikkeiden välissä kiittää ja kehua. Nyt pidetään 2 viikon totaali tokotauko ja otetaan sitten perusasioita ja vahvistetaan itseluottamusta Robille intopalkoilla ja helpoilla treeneillä sekä rinnalla koko ajan palkkaamattomuustreeniä. Lelupalkan arvoa koita taas nostaa sille, katotaan miten käy. Heinäkuulle ois sit kiva saada muutamat möllit ja elokuun loppuun seuraava virallinen ja sit mahdollisesti syyskuulle. Nyt siirrytään hetkeks painottamaan agiliitelyihin Robin kanssa.