Eilen oli agilityn alkeiskurssin neljäs kerta. Harjoiteltiin A-estettä, keinua ja putkea ja hyppyä kahden esteen ratana.

Oltiin A-esteellä eka, se laskettiin alas ison pöydän päälle ja mentiin sitä eka. Hienosti otti kontaktin ja sain palkkailla siihen. Namiaslusta oli siis käytössä alstulo kontaktilla. Otettiin molemmin puolin ohjaten toistoja ja meni tooosi hienosti. Nostettiin sitten A takaisin normaalin korkuiseksi ja mentiin sitä. Ekalla kerralla Robi meni sen verran vahdilla et takajalat ei pysyny kontaktilla vaik ois kuin halunnu. Seuraavalla kerralla annoin vähän pakotetta remmillä ja jäi tosi hienosti takajalat kontaktille. Tähänkin molemmin puolin toistoja ja meni kyllä niin upeasti, en ois voinu enempää toivoa noiden kontaktien ottamisesta tällä hetkellä. Robi kuuntelee hyvin ja ymmärtää käskyn ja odottaa vapautusta hienosti.

Keinua en halunnu ottaa silleen kuin kouluttaja ehdotti, että mentäis kokonaan ja se sitten laskee keinua ettei tömähdä. Vaan otettiin niin kuin oon lähten opettaan että alstulo sen hiukan alle 10cm ilmassa ja nostan Robin sinne pöytien päälle ja sieltä alas. Ensin kuitenkin muistuttelin tömäyksestä ja vein Robin sinne alastulo päähän tekemään ne kosketukset etutassuilla että keinu tömähtää. Muisti hyvin mut nyt odotti lupaa tehdä sen. Nostin sitten Robin sinne ylöspöydille ja annoin luvan mennä sieltä keinua pitkin alas. Kouluttaja oli varmuudeks toisella puolella. Robi lähti kauheella vauhdilla ja pysäytin sen jo kontaktin alku osalla, ei välittäny siitä pienestä tömähdyksestä ollenkaan. Otettiin uusiks ja nyt pysäytin vasta kun takatassut enää vaan kontaktilla. Robi oli ihan innoissaan, taitaa tykätä näistä kontaktiesteistä kaikkein eniten tällä hetkellä. Sitten laitoin namialustan loppuun maahan ja otettiin kaks kertaa sen kanssa ja annoin mennä löysällä remmillä ja käskystä kontaktin otto. Molemmat kerrat teki tosi tarkasti ja takajalat jäin hienosti kontaktille.

Olin tosi tyytyväinen tohon keinuun sen opetus Robille on edennyt just niin kuin mä oon suunnitellutkin ja kaiken kruunaa tuo kuuliaisuus kontakteilla. Seuraavaks keinun kanssa tehdään tää sama muutamaan kertaan sitten aletaan laittaa tuota laskua isommaks eli n. 20cm keinun alastulo irti maasta ja pöydältä toiselle keinun kautta kulkemista että tottuu tuohon keinun liikkeeseen pikkuhiljaa ja samalla sen tömäysäänikin sitten vähän kovenee.

Hyppy-putki rata meni oikein hyvin niin päin kun putki tehtiin ekana, aika hyvin osasin käskeä ajoissa joten ei ollut ongelmia. Esteet oli siis ihan suorassa linjassa. Ja olin tosi tyytyväinen ettei Robi tullutkaan kauheesti käteen kiinni, kun viimeks ku oltiin itekseen ni tuntu et sitä piti viedä käsi nenän edessä.  Toisin päin hyppy ekana meni ekan kerran siivekkeen yli, tiedä itten mihin mun käsi tuolloin osoitti Kieli ulkona. Otettiin alusta ja nyt meni paremmin. Putkeen en ohjannut riittävän hyvin toisella kerralla ja tuli ohi, mut viimesellä ohjasin paremmin ja meni tosi varmasti sinne. Vaik oli varmasti kyl siinä vaiheessa jo keksiny mitä me tehdään.

Oli oikein hauskat treenit kaiken kaikkiaan ja mullekkin tuli hiki kun nostelin Robia ja tuolla pikku pätkällä juoksin. Täytyy varmaan ruveta kuntoa nostamaan. Cool