Oltiin tänään IHAHin järjestämässä möllitokossa sahaajankadulla. Osallistujia oli 20 kappaletta ja siinäpä se päivä menikin. Tia oli mukana kuvailemassa ja tsemppaamassa. Kuvia tulee kunhan Tia ne laittaa koneelle.

Liikkeiden välissä sai palkata, liikkeiden aikana palkkaaminen vaikuttaisi pisteisiin. Tuomarointi linja oli aika lähellä virallisia, rokotti vinoista perusasennoista ym. Paikkamakuussa oltiin toisessa ryhmässä jossa oli 7 koirakkoa. Oltiin toisessa reunassa viimesenä minkä ajattelin olevan kiva juttu.

Luoksepäästävyys 10

Ei mitään ongelmaa. Ihan normaalisti pysyi paikalla.

Paikalla makaaminen 5

Tää oli ihan vuosisadan ärsyttävin paikkamakuu. Otettiin koirat irti remmistä. Sit ekalla käskyllä heti alas. Jätettiin koirat ja kun olin kävelly ehkä puolet matkasta kehän reunaan ni kuulu haukahdus ja mun ohi meni Robin vieressä maannut kultsu ja vauhdilla. Olin et häh! Käännyin ympäri jolloin kultsun toisella puolella ollut tollerikin jo juoksi kehästä ulos, näin kun Robi sit lähti mutten kerennyt reagoimaan asiaan mitenkään. Robi paukautti suoraan kultsun perään kurmuuttamaan sitä eli puri sitä takalistosta et mitä hittoa ei vielä saanut lähteä, samoin kun tekee pennuille kun niitä huudellaan ja sitten kun ne tulee ni Robi komentaa et mis sä oikein olit. Tai näin ainakin Tia mulle kerto, mulla oli vaan kiire saada Robi kiinni ennen kuin sattuu jotain. Tuli takas ku tajus et mä jäin kehään. No liikkuri ja tuomari neuvotteli puol minuuttii ja sano sit et paikallamakuu uusitaan. Kysyivät haluaako joku olla ottamatta uudelleen, ja käskivät kultsun ohjaajan pitää koiran remmissä ja jäädä remmin mitan päähän. Mietin et kannattaako jäädä kehään, no jäätiin kuitenkin. Mut nyt tietysti Robi oli jo valmiiks levoton, piippas pari kertaa jo siinä kun koirat otettiin irti remmeistä. Alas ekalla käskyllä. Nyt saatiin kävellä rauhassa paikoilleen. Minuuttiin asti meni ihan hyvin, sitten siirtyi lonkalle ja ajattelin et no hyvä ottaapahan ainakin rauhallisesti mut ei. Varmaan 40s jäljel ku alko piippaan aika voimakkaasti. Yritin rauhotella olemalla tyyni ja hymyllä mut ei auttanut. Nous ehkä 15-20s ennen koirien luokse palaamista, ja ihan seisomaan asti nous. Komensin hiljaa maahan mut meni istuun ja jäi siihen loppuajaks. Palattiin koirien luokse ja Robi oli tosi raasuna korvat luimussa ja turvattoman näköisenä, ei kiva. Käskin kuitenkin takas maahan ja liikkurin käskyn jälkeen sivulle, mihin nous heti.

No vitoseks tippu pisteet sitten tuon istumisen takia. Että ärsytti se saakelin ekan yrityksen joukkopako. Ei tainnut olla se koira ihan valmis tähän joka kiljas vasta kun 10m oltiin kävelty ja sinkos samantien. Nyt täytyy vaan ahkerasti treenata tuota ja tehdä turvalliseks ja mukavaks makuu tilanteet.

Seuraaminen kytkettynä 8 1/2

Ihan hyvää tiivistä oli, tiputti kontaktin kahteen eri kertaan ja haisteli tuolloin vähän alas jolloin nyppäsin remmistä, koska halusin sen loppuvan alkuunsa. Sen takia pisteet nuo.

Seuraaminen taluttimetta 9

Oli parempaa kuin remmissä, mutta yks perusasento jäi ottamatta pysähdyksessä, joten siitä piste pois. Hyvin teki siirtymiset juoksuun ja käyntiin, käännökset aika hyviä muttei vielä ihan sitä mitä pitäis mun makuun.

Liikkeestä maahanmeno 10

Ei mitään ongelmaa. Tosi hyvin seuras ja käskystä maahan.

Luoksetulo 10

Peruskymppi suoritus. Vauhti on pentu ajoista hiukan tippunu mut laukalla koko matka. Ja ekstrapojot Robille multa todella hienosta, suorasta ja tiiviistä perusasennosta loppuun.

Liikkeestä seisominen 9 1/2

Seuraaminen hyvä. Ihan vähän hipsi käskyn jälkeen joten siitä puol pistettä pois. Perusasennot otti tosi hienosti näissä jäävissä.

Estehyppy 10

Tääkin peruskymppi suoritus. Yhä tulee hiukan esteen sivuun seisomaan mutta selkeästi jää kuitenkin sen taakse. Ihana kun Robi ei yhtään epäillyt hypätä ekasta käskystä.

Kokonaisvaikutus 9 1/2 ja kehoitus mennä virallisiin. Silmänisku

Palkkasin liikkeiden välillä raa`alla paistilihalla ja kehuilla, mut melkein oisin voinu kuvitella sen tekevän ihan samoin ilman herkku palkkaa.

I-tulos 176,5 pistettä ja 4.sija, eli ihan kirkkaasti vaikka paikka makuu meni miten meni. Ja muista liikkeistä tulikin todella hyvä mieli. Eikä Robilla kyllä ollu minkäänlaista epäselvyyttä mitä oltiin tekemässä. On sitten kenties hiukan tylsistynyt siihen et jankataan samoja liikkeitä aina treeneissä. Tai sitten palkka on tullut liian helposti, sillä nyt kyllä osoitti että vaikka vaikeustasoa nostetaan niin Robi todella osaa liikkeet hyvin.

Seuraavat kuvat (c) Riikka

1243061441_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243061449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243061426_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243061468_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243061458_img-d41d8cd98f00b204e9800998e