Oltiin eilen koko lauman voimin agility kentällä. Mukana siis molemmat Robi ja Kio sekä Tia Keikon kanssa. Pennut olivat lähinnä opettelemass odottamista, mutta saivat kokeilla puomin kontaktilla seisomista ja putkea muutaman kerran. Robin kanssa kerrattiin viime treenien hyppyä ja putkea sekä puomin alastulo kontaktia ja keinua aloiteltiin. Kio juoksenteli kentällä ihan into pinkeenä kun laittelin esteitä valmiiksi. Oli ihan tohkeissaan toiminnasta.Nauru

Alkuun tehtiin puomin alastulo kontaktia 2on2off ensin palkkasin kädestä ja muutamia kertoja namialustan kanssa. Olin nostanut puomin alastulon minipöydän päälle. Robi vähän hutiloi siinä kulkemisen kanssa ja välillä hypähti alas jo ennen kontaktia. Nostin takas pöydälle ja alusta. Pikku hiljaa alkoi tajuumaan mitä siltä halutaan. Lopetettiin tää kahteen onnistuneeseen suoritukseen. Otin Robin kanssa  hyppyä molemmin puolin ohjattuna. Hyvin meni ja oli innoissaan tekemisestä.

Otettiin sitten Keikon kanssa muutama kontaktilla seisoskelu ja palkkaaminen siihen. Kion kanssa sama homma. Kio on kyllä oppinut hienosti tuon namialustan vähän liikaakin hakee sitä. Palkkailin nyt myös kädestä Kioa. Oli kyllä pennut niin tohkeissaan touhusta että nauratti.

Kio otti putken muutamia kertoja ja taukoa välissä ja taas muutama kerta. Alkoi Kio siinä kuumenemaan ja yritti näykkiä käsistä ja jaloista ja komensi mua. Lopettaa kyllä kun sille tiukasti sanoo "riittää". Ekalla kerralla epäröi vähän putkeen menemistä, mutta se oli vain ekan kerran. Sen jälkeen Innostui hommasta ja meni ihan ite putkeen innolla. Jätettiin siihen.

Robin kanssa otettiin putkea joka meni hyvin, tosin nyt yritti muutaman kerran kiertää. Eli eipä kannata kauheesti toistaa ettei innostus lopahda. Keinun olin laittanut niin että iso pöytä ja muurin osa tukivat normaalisti ylhäällä olevan osan alas ja se oli hiukan ilmassa maassa. Tarkoituksena opettaa Robille Hit and Run. Eli ehdollistaa keinun alastulo kolahdus lupaan jatkaa rataa ja palkkaan. Vein Robin remmissä keinun viereen ja vähän aikaa sain sen kanssa pyöriä alas asetettun puolen kohdalla kun tajusi painaa etutassulla siihen jolloin keinusta kuuluu tömähdys kun osu maahan ja siitä naks ja palkka. Ei siis mitään käskyä tai ohjausta tähän vaan koira saa itse tarjota toimintoa. Toisteltiin muutamia kertoja ja yhdisti asian ihan kivasti. Jätettiin tuo sitten hautumaan.

On se Robi vaan niin tokopuolen oppija ollut viime aikoihin asti että keinunkin luona useasti kokeili tulisiko nami jos menee sivulle perusasentoon. Nyt palkkailenkin lenkillä usein eri puolilta ja nostan sen puolen kättä jossa nami on. Jolloin Robi hakeutuu sille puolen.

Lisäilen tänne vielä muutaman kuvan päivältä.

1241724382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241724362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e