Kaikkina viikonlopun päivinä ollaan käyty mun siskon Tian luona pyörähtämässä ja yhdessä metsälenkeillä. Koirilla oli joka kerta todella hauskaa metsässä. Tilaa oli juoksennella ryteikössä sinne sun tänne. Maasto oli tosi vaihtelevaa joten pennut saivat vähän erilaista treeniä.

Perjantaina käytiin Robin kanssa koiranpäivä-tapahtumassa Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksessa. Robi pääsi kokeilemaan ratajuoksuakin josta tuloksena hajonnut viehe ja säikäytetty "viehemies". Matka oli varmaan jotain max.60 metriä. Robi innostui vieheestä heti ja spurttas samantien vauhtiin ja seurasi viehettä loppuun asti. Mies joka siellä kelasi viehettä nosti viehetelineen pois Robin edestä jolloin se kolahti ja Robi otti vähän hernettä nenään siitä, haukku murinaa muutaman kerran ja karvat pystyyn. Sitten Robi totesi ettei ukkeli sitä viehettä ollutkaan pöllimässä ja kävi äkkiä nappaamassa vieheestä kiinni.

No sitten käveltiin viehettä repien matka takaisin lähtöpaikalle, ja just ennen vieheen luovutasta onnistuttiin repimään siitä suuri osa irti. Lähettäjä antoikin Robin sitten pitää irronneen osan. Kieli ulkona Ai niin ja aika oli 5,3s taisi siinä muutama whippet mennä hiukan hitaamminkin. Cool

Katseltiin hetki toko- ja agilitynäytöksiä. Agility näytti Robin mielestä hauskalta, olisi halunnut mennä mukaan.

Lauantaina menin koirien kanssa töiden jälkeen katsomaan oisko se meidän vapaaharjoitteluvuoro hallilla käynnissä, mutta halli oli kiinni ku tultiin vähän myöhässä. Halusin kuitenkin häiriötreeniä Robille ja mentiinkin Malminkartanon sirkuskentälle treenaamaan. Saatiin hyvä häiriö skeittirampeista jotka oli kentän laidalla.

Otettiin alkuun reilu 2min paikallamakuu, skeitit takana ja aika ajoin vinkuva Kio edessä. Hyvin meni. Hiukan haisteli ilmaa ja katsoi välillä sivuun mutta ei taaskaan piipannut eikä vaihtanut asentoa joten niistä on nyt hetkeksi ainakin selvitty.

Otettiin tarjoamisseuraamista, josta palkka heti kun oikea paikka ja kontakti. Innokkaana teki. Muutamia käännöksiä ja pidempiä suoria. Toisinaan Robi jopa painaa vähän mua vasten, mutta oon antanu sen tehdä niin koska toisinaan taas paikka on hiukan väljä ja mieluummin tällä hetkellä otan pienen painamisen. Eikä painaminen ole sellaista että häiritsisi mun kävelyä.

Tehtiin jääviä takapalkalla. Eli namialusta oli takana. Hyvin osasi ja erotti vihjesanasta mikä liike tulee. Toisaalta on myös selkeästi ruvennut kuuntelemaan käskyjäkin tarkemmin. Muutama luoksari vielä loppuun ja leikkiä niistä palkaksi.

Kion kanssa otettiin perusasentoa, maahanmenoa ja namialustaa. Perusasennossa jaksaa odottaa hienosti namien välin ja alkaa oppimaan mistä on kyse. Maahanmeno sujuu nopeasti ja hiukan avustaen hienosti.

Namialustan takana Kio malttaa seistä hienosti kun lisäilen nameja yksitellen.

Robia selkeästi lukottaa kun laitan sen kiinni ja treenaan Kion kanssa. Kuvittelee että sitä rangaistaan ja nöyristelee kauheasti ku tuun sitä hakemaan ja tunkee syliin ja on kuin vauva. Täytyy vaan kannustaa sitä sillonkin kun oottelee, onhan sen siihenkin totuttava. Ja odottaa kuitenkin ihan hiljaa.

Nyt kun on tullut viikonloppuna autoiltuakin koirien kanssa niin oon välillä opettanut odottamaan vaikka takaluukku onkin auki. Jos pidemmän aikaa ollaan siinä niin molemmat käy hienosti itekseen maate ja rauhoittuvat.

Lauantaina otettiin vielä metsälenkin jälkeen Robin kanssa käskytettynä jääviä ja luoksetuloa sekä hiukan seuraamista.

Kion kanssa tehtiin luoksetuloja niin että Tia piti kiinni. Kio ei millään malttaisi odottaa että saa tulla luokse, vaan vinkuu ja hyppii malttamattomana (odottamista opetellaan kylläKieli ulkona). Tulee vauhdilla luokse ja alkaa murista jo ennen kuin saa lelun suuhunsa. Tosi hyvin taistelee lelusta ja murisee ja ravistelee lelua. Taistelun päätyttyä koittaa vielä nappailla mua jaloista, housuista ja käsistä. Mutta kun totean "riittää" niin antaa olla ja hienosti seuraa mun vierellä kun siirrytään takas Tian luokse uutta luoksetuloa varten.

Tänään sunnuntaina siis oltiin taas metässä. Ja ei, ei me siellä asuta, käydään me kotiniityillä pääosin vielä kuitenkin.Silmänisku Lenkin jälkeen otettiin Robille vähän viestiä suoralla ihan lyhyellä matkalla. Ja sen jälkeen Kion ja Keikon kanssa luoksetuloja. Ja mallikkaasti ja innolla kaikki tekivät.

On siis vietetty oikein ihanaa viikonloppua ja nautittu mahtavista keleistä.