Tänään oli Robin ihka ensimmäiset oikeat agilitytreenit. Ohjelmassa oli putki ja hyppy sekä kepit.

Oltiin ensin putkella. Robi on joskus talvella koiraurheilukeskus Lilysissä kokeillut kaikkia muita agilityesteitä paitti keinua, joten putken muisti ihan hyvin. Tehtiin lyhyenä. Ollaan tehty muutaman kerran pitkänäkin. Ensimmäisellä kerroilla jätettiin koira odottaan ja mentiin ite putken suulle, ja sanoin et kouluttaja pitää ne pari ekaa kertaa remmistä vähän kiinni jos jostain syystä päättäis kiertääkin. Mut eihän Robi sitä kiertäny, innolla teki. Otettiin molemmin puolin ja toisella kierroksella remmistä irti ja lähettiin samaa aikaa. Hienosti näinkin. Viimesellä kierroksella putki oli vähän käännetty niin et koira ei nää sisään mennessään ulosmenoa. Tääkin sujui hienosti, ei mitään ongelmaa, paitsi mulla kiire palkkaamaan kun lähettiin samaan aikaan.

Hypyllä sama homma. Minirimoilla eka muutamia molemmin puolin hyppyjä ja palkka koiran puoleisella kädellä. Ei ongelmaa. Toisella kierroksella heitettiin nami eteen että hyppää riittävän pitkälle, vaikka Robi kyllä suoritti esteen ihan hyvin yli ilman namin heittoa. Ei ollut yhtään kii mussa vaan suoritti käskystä. otin viimesellä kierroksella irti remmistä kun otettiin molemmin puolin kerta medirimoilla ja kerrat maxirimoilla. Ei yrittäny kiertää eikä alittaa.

Citybelgien kentällä ei oo vinokeppejä eikä ohjureita, joten keppejä opetetaan "vispaamalla". Mä en halua Robia niin opettaa, koska mulla on kotona 2by2-kepit ja sillä tekniikalla opetan. Joten kysyin kouluttajalta et on ihan ok ettei tehdä siellä vispaten. Muut harjoitteli vispaamalla ja me otettiin muutama sisäänmeno kahdella ekalla kepillä. Hyvin meni. Nyt vaan treenaillaan ahkerasti kotona noilla omilla.

Meillä oli molemmilla tosi hauskaa treeneissä. Palkkasin tosi paljon namien lisäksi ilosella äänellä ja riemulla, johon Robi vastas riemuhypyillä ja pusuilla. Ja plussana viel se et kun koirat oli jonkin aikaa kiinni, poissa käsistä, niin Robi odotteli nätisti ihan hiljaa.