Oops, ihan tovi on kulunut viime päivityksestä. No ensin vähän tilitystä meidän tokoilusta ja Robin viimeisimmistä kokeista sekä Kion Keravan kokeesta.

Kion kanssa oltiin Keravalla kokeessa 8.5. Oli hiukan haastavat olosuhteet kun vettä oli tullut edellisen päivän erittäin rankasti ja ko. nurmikenttä lillui siinä ja kevään tuoksutkin oli nousussa ja seli seli. No joo oli vielä mukavasti perheenjäsen mukana katsomassa ja myöhemmin videolta sitä touhua katsottuna huomasin et Kio otti tosi kovaa häiriötä siitä. Kisavarmuus ei myöskään ollut kohdillaan ihan täysin ja koira menikin ihan lukkoon. Keskeytin kokeen kun totesin ettei ollut koiralle mitenkään reilua kun eipä tuo ollut mukana ollenkaan. Eipä ois ollu mitään järkeä huudella tyhjille käskyjä. Tässä myöhemmin asioita mietittyäni tulin myöskin lopputulokseen että vien Kikottimen suoraan avoimeen, ni päästään hihnaseuruusta, joka ei oo mikään mun suosikki. Ja selvää on, että vahvemmat kisarutiinit täytyy sille rakentaa, nyt mentiin vähäsen kepillä jäätä tyyliin.

Robin kanssa oltiin kokeissa 13.5. ja 15.5. Joista edellä mainitusta kolmostulos ja myöhemmästä kakkostulos. Seuraamiset ja luoksari tuntuu olevan ainoot mitä sillä toimii, kaikki muu ahdistaa kovin. Paikallamakuu täytyy rakentaa ihan kokonaan alusta, koska tyypin pilli vuotaa koko ajan samoin jäävissä stressaa. Robi saakin nyt taas jonkun määrittelemättömän piiitkän tokotauon ja katellaan sitten taas loppu vuodesta. Seuraamista ja takapään käyttöä otetaan kyllä mutta muuten rakennan sille aika alusta koko homman.

No agitreeneissä ollaan juostu alvariinsa ja edistystäkin näkyy. Kio on määrätietoisen työn tuloksena rauhoittunut räyskäämisestään ja on ihanan röyhkeä sekä itsevarma, mutta kuitenkin ohjattavissa treeneissä. Jatketaan sen kanssa työskentelemistä. Esteistä se ei ole juurikaan tehnyt vielä pussia, rengasta ja keinua. Puomi ja Aa menee itsevarmasti, mutta kontaktien ottoa pitää vahvistaa vielä tosi paljon. Keppejä alettiin eilen treenata ohjureiden kanssa ja todella kivasti lähti kuudella alkuun, kiitos Sonjan koulutusavun. Saatiin Sonjalta ohjurit nyt pariksi viikoksi lainaan ja nyt tehotreenataan kepit molemmille kuntoon. Mä olen ällistynyt kun nyt mullakin jopa on hirvee into treenata noita keppejä, ja onneks on kuus keppiä kotonakin.

Robin agiliidot menee koko ajan parempaan suuntaan, aletaan entistäkin paremmin oleen samassa rytmissä ja sen haahuilut on kesken radan vähentynyt roimasta, aina välillä toki unohtuu ne korvat.

Robin olen ilmoittanut Agirotuun jopa kahdelle viralliselle agiradalle, HUI! Ja juhannusta mennään viettämään Tuorlaan juhannuskisoihin, ni sinne lähtee neljä ilmoa. Yks hypärille ja kolme agiradalle, katotaan miten päin tullaan maaliin.

Kiolla on tän viikon torstaina ekat ohjatut jälkitreenit joita odotan todella innolla. Mulla alkaa ens viikolla loma, joten kalenteri on täytetty agilitylla, jälkitreeneillä ja viestitreeneillä sekä toki nautitaan kesästä rennossa koiramenossa.

Molempien terveydestä vielä sen verran, että todella hyvältä näyttää. Ei oo ollu mitään jäykkyyttä, ontumista tai erikoista askellusta. Molemmille seuraavat fyssarikäynnit on kuukauden sisään taas. Ja juu käytiin me tuossa eläinlääkärin puntarilla ohi lenkkeillessämme ja en tiie vaivasko puntaria joku, mutta Robin paino sen mukaan oli vaivaiset 12,2kg ja Kion huimat 18,25kg. Siinä onkin mietittävää, että mihin Robin kilot on karisseet.