Samat treenit siis jatkuu. Pääpaino yhä agiliidoilla kun keppejä opetellaan ja Kiolle oon tehnyt kaks jälkitreeniä tälle viikolle ja Robi pääs tänään kans pienen jäljen pätkän tekemään.

Maanantaina oltiin  ohjatuissa agitreeneissä. Opin taas monta juttua noiden kahden ohjaamisesta, tai lähinnä siitä miten hyvin hyvin erilaisia oppijoita ja agilitykoiria ne on. Kion kanssa panostetaan yhä itsenäisiin esteiden suorittamiseen ja tekniikkaan sekä ohjausjuttujen opetteluun. Robin kanssa opetellaan pääosin ohjausjuttuja ja keppejä on paljon treenattu ja taas niissä edistytty. Molempien kanssa keppien suurimmaksi mutkaksi on tullut minä. Voi kun vaikeaa on se keppittelyrytmin käskyttäminen. No kyllä mäkin taas tästä, kun Sonja kävi meitä taas tänään sparraamassa. Viikonlopun kisoissa mun pitää vaan muistaa siitä rytmistä pitää kiinni ja siis koiran rytmistä, ei omasta. Niin eiköhän me keppivirheitä edes yks rata saada.

Tiistaina agiliideltiin taas ihan vähän ja tein Kiolle jäljen ennen sitä. Jotain 150m pitkä ja yks kulma. Nyt ekaa kertaa ajettiin 10m liinalla. Vauhtia löytyi nyt enemmän kuin tarpeen, mutta taaskin jäljesti hyvin. Päädyssä kupille käskystä maahan. Vauhti tuli siis taas kuvioihin kun tietää mistä on kyse. Ääh, vois mennä hitaampaakin mutta, jos jarruttaa liikaa liinalla ni nostaa pään kysyvästi kohti mua, kuin sanoen "menenkö minä väärin vai?".  Tänään oltiinkin sitten jäljellä Uutelassa Reean kanssa. Ja Kiolle taas aika samanmoinen jälki, mutta nyt laitoin kaks lisä kuppia jäljelle, jotta tajuaa että sieltä itse jäljeltäkin saa palkkaa, no vauhtia piisas siltikin. Nyt aletaankin ahkerasti opettaan keppien ilmaisua ja siitä saa sitten kuppipalkkaa, josko se siitä sitten. Hiton innokas nenä sillä on kun aina jäljestäis menoreitin jäljelle sekä mun poistuloreitin.  Saa nähdä mitä sitten ens kerralla saadaan kouluttajalta neuvoks. Pitää varmaan alkaa marssii jotain puolen kilsan jälkiä ja merkata ne vaan tosi hyvin. Hah siinä merkkaamisessakin mulla on tsemppaamista kun tuppaa vähän unohtumaan. Käytiin vielä Reean kanssa uittamassa koiria meressä. Oli aika matalaa ja lämmintä vettä ja mä luulin et nyt Robi sekos kun paineli sinne veteen noiden perässä ja ihan selkää myöten paineli meneen, mun poppana joka oli aina ennen kovin tarkka että pistooli ei vaan kastu missään tapauksessa. Ja monta kertaa lotras tuola syvemmällä. Hienoa et sekin alkaa ymmärtää veden ihanuuden.

Käytiin tänään vielä treenaamassa lyhyesti keppejä Sonjan kanssa. Päästiin johtopäätökseen että, Kio onkin jo tehnyt liikaa kuudella kepillä, koska oli sitä mieltä et kuus riittää ja kun ohjurit loppuu ni ei mun sit enää tartte. Siirreltiin hiukan ohjureita ja kas oikealla käskyrytmillä alko suorittaa oikein taitavasti. Kiitos taas Sonja! Nyt vaan kahdellatoista eteenpäin.

Ai ja oltiinhan me keskiviikkona kisaavien tokoryhmässä Kion kanssa. Otettiin noutoa, luoksetulon pysäytystä ja avon hyppyä. Luoksetulon pysäytystä kahdella narulelulla, kolmesti otin. Ekalla pysäytin turhan aikaisin ja oli hiukan hidas, vapautin taakse. Tokalla pysäytin paremmassa kohdassa ja vapautin taakse, hyvä stoppi oli. Viimesellä teki hyvän pysäytyksen ja otin kiinni mulla olevaan leluun. Näyttää oikein lupaavalta, pitää vaan varioida noita treenejä samaan malliin sekasin niin ettei ennakoi. Noutoa harjoiteltiin ensin vain kapulan pitona, onnistuin saamaan hyvän vuretilan pidolle ja pitikin hienosti monta kertaa, jopa kouluttajalle onnistui näyttää kaks oikein hyvää. Ihan yhtäkkiä se sen sit älys, vaihteeks kun mä toimin oikein. Vauhtinoutoja yks missä otti kapulan oikein ja sen jälkeen vain malttamisharjoituksia et kapulaa vietiin tai heitettiin ja sai namia aina kouluttajan sanoessa käsky. Lopetettiin tuohon. Pidettiin vähän taukoa taas ja otettiin hyppyä lopuks. Eka ei meinannut muistaa istumista millään seistä törrötti ihan kuin mitään ei ois sanottu. Menin sitten ihan esteen luo käskyttään ja naksuttimella ja namilla palkkaus. Kaks oikeeta käskytettynä sieltä mistä lähetin hyppyyn. Sit vaihdoin et vein sen istumaan hypyn taakse ja kutsuin eteen tää onnistuu varmasti ja oikein. Tuskimpa se yrittää kiertää jos vaan hyppää riittävän pitkälle, nimittäin niin kovasti se tykkää tuosta hyppyesteestä.

Huomenna lähdetäänkin sitten seiskan aikaa ajeleen kohti Tuorlaa hyvillä juhannusfiiliksillä. Juhannuksena tiedossa erittäin hyvää seuraa ja agiliitoa sekä jälki- ja viestitreenejä. Ja juhannusmeininkiä perinteiseen tapaan, toki.