Hyviä ja huonoja uutisia.

Elikkä tänään oltiin Apexissa selvittelemässä Robin polvien tilannetta. Taannoisen Kion kanssa törmäämisen jäljiltä. Tuolloinhan ontui muutaman päivän, nyt ei ole oireillut. Ortopedi katsoi ensin miten liikkuu ja totes että portaissa ei laita täyttä painoa vasemmalle jalalle. Tutkittaessa kaikki muut nivelet ojennuksessa ja koukistuksessa ok, mutta vas. polvi aristi. Oireita kuvailin ja ortopedi totes, että röntgen tutkimus olis paikallaan. Joten Robi rauhotettiin ja kuvattiin lonkat, polvet ja lanneselkä. Lonkat oli siistit ja ok samoin oikea polvi ja kinnernivelet molemmista jaloista. Mutta vas. polvessa nivelessä nähtävissä hieman nivelrikkomuutoksia ja nivelnesteen määrä lisääntynyt. Todennäköisesti syy oireisiin ja nivelrikon alkuun on osittainen ristisiteen pettäminen. Aivan varmaksi sitä ei voi sanoa, koska oireet eivät niin pahat ja nivelen liikkuvuus ei mitenkään radikaalisti poikkeava.

Hoitona nyt sitten 1kk verran säännöllistä liikuntaa, mutta pienissä erissä, sekä 2vkoa kipulääkityksellä ja vielä Cartrophen-injektiot. Myös vesijuoksumatolla tehtävä liikunta olisi hyväksi. Myös muita nivelvalmisteita suositteli kokeilemaan. Jos ontuma jatkuu hoidosta huolimatta/ sen jälkeen otetaan käyttöön mahdollisesti leikkaushoito, mutta sitä ennen diagnoosi vahvistetaan tähystyksellä tai miniavauksella. Kysyin vielä mikä leikkaushoito olisi Robin kohdalla paras, esittelinhän mä Robin tohtorille "urheilukoirana". Totesi siihen, että yleensä pienemmillä koirilla riittää kevyempi eli tähystys, mutta kun on kyseessä koira jonka kanssa harrastetaan niin suosittelee avoleikkauta ja raudan laittamista sinne, jotta kestää paremmin. Tällä leikkaustyylillä koiran tulisi toipua täysin harrastuskoiraksi.

Hyvät uutiset oli se, että pyysin ortopedia katsomaan sen meidän edellisen käynnin diagnoosin jolloin tulos oli se lumpioluksaatio molemmissa polvissa. Ja tattadaa nyt sanoi, että lumpioluksaatiota niissä ei enää ole, että näyttää siltä että nivelet on tiivistyneet ja lihaksisto ja ligamentit tukee sitä nyt niin ettei enää ole sitä.

Tuli siinä sitten ortopedin kanssa vielä puhetta Kion ostekondroosin hoidosta ja totesi tohtori siihen, että voi tämä Robinkin vaiva olla sitä se kun ei aina näy röntgenissä. Eipä paljoa naurattanut. No nyt sitten hoidellaan kuukaus noilla ohjeilla ja katotaan miten menee sen aikana ja jälkeen. Agility jää nyt sitten pois siksi aikaa koska en ota nyt mitään riskejä tuon suhteen. Täytynee kiirehtiä Kion kuvausta tai sitten sopia meidän seuran agilityvastaavan kanssa jotain tuosta maksetusta hallikaudesta.

Itellä on nyt vähän hassu olo. Tuli ihan erilaista tietoa kuin mihin olin valmistautunut.

Eilen muuten tokoiltiin molempien kanssa ja Robi oli aivan mahti hyvä, pelkällä lelupalkalla teki hienolla vireellä ja piti paketin tosi upeasti kasassa. Saa nyt nähdä mitä sen tokokokeenkin kanssa käy, mutta terveys aina ensin.