Eilen oltiin taas tokoilemassa hallissa Kion kanssa. Oli aivan mahtitreenit. Tykkään tosi paljon kouluttajan tyylistä antaa palautetta ja kertoa asioista. Meillä oli tosi hauskaa Kion kanssa koko treenien ajan. On jotenkin niin ihanaa kun koira keskittyy satasella tekemään silloin kun tehdään. Välillä rauhoitin sen vaan kattelemaan ja olemaan. Tärkeä taito sekin.

Tehtiin paljon lelupalkkauksella, koska yli puolella ryhmästä ei oikein lelujen käyttö ole hanskassa. Kion vire oli tosi onnistunut ton alkutreenin jolloin tehtiin seuraamisen liikkeelle lähtöjä ja sivulle tuloja. Sivulle tulossa, paikka on alkanut parantua kun toisinaan yli yrittämisestä eli suoraan liian korkeesta vireestä johtuen nojaa vähän. Liikkeelle lähdöt on mahteja, niissä ei meillä oo ollu missään vaiheessa mitään ongelmaa. Kontaktia Kio pitää kyllä erinomaisen hyvin, häiriössäkään ei tiputa. Seuraamispaikan kanssa tehdään töitä ihan siitä syystä että haluan kohtuu tiiviin seurauspaketin, ei tietenkään liikaa, mutta korkeammalla vireellä intoutuu tietty kovemmin. Palkkailen tilanteen mukaan eteen tai taakse ja teen suoralla kävelynopeuden vaihtoa mikäli yrittää edistää.

Harjoiteltiin myös seuraamista suoralla niin että ohjaaja katsoo eteenpäin kouluttajaa silmiin. Mä pystyn suoralla ihan hyvin katsoon eteen, mutta ongelma on se että epäröin pitääkö Kio kontaktia. Mutta pitäähän se, en tiie miks vatvon tota aina. Kuitenkin kun pikkuhiljaa pidennetään sitä matkaa millon katon eteen, ja välillä kehun seuruun aikana jotta tosiaan tietää tekevänsä oikein. uo pikkuviisaus kun saattaa sitten ruveta yrittää jotain muuta et sais palkkaa tai kehuja. No kuitenkin tää harjoitus sujui kans hienosti.

Otettiin taas myös luoksepäästävyyttä mikä oli jo parempi kuin edellisellä kerralla. Treenailtiin sitä toki viikon aikana kotona. On kyllä mahtia kun on koira jonka kanssa saa opetella työskentelemään ja kouluttamaan eri viretiloilla.

Tänään tokoiltiin vielä molempien koirien voimin lyhyesti tässä Viikissä. Robi oli aivan mahti. En muista onko koskaan ollu noin korkeessa vireessä treenatessa. Heh, luulis ettei oo hieno asia että koiralla on hirmu korkee vire, mutta Robin tapauksessa se on aivan loistavaa. Se jopa vuoti seuratessa kaikesta innokkuudesta johtuen mikä on jo aivan käsittämätöntä. Seuraamista teki aivan mahtavalla intensiteetillä ja todella tarkalla kropan hallinnalla. Palkkana toimivat siis kaks samanlaista Kong wubba lelua, joita pystyin sitten vaihtelee ja sain sen palauttaankin välillä. Luoksarissakin tyyppi vähän vuoti, mutta taas aivan loistavaa tekemistä. Teki kyllä aivan täyskymppi seuraamiskaavion ja luoksaritreenit. Kerrattiin myös jäävistä maahanmenoja kun se on ollut viime kerrat heikompi, ja tällä kertaa teki nopeat maahanmenot. Täysin epäröimättä. Jeij!

Kio teki seuraamisen käännösten harjoittelua. Noita täytyy hinkata lisää et saan niistä semmoset mitä haluan. Tehtiin myös seuraamista suoralla, missä vire pääs karkaamaan vähän turhan korkeelle josta seurauksena hötkyilyä. Otin sitten namipalkalla ja oli tosi paljon parempi. Myös luoksari otettiin pelkästään eteen tulemiseen asti. Viimeinen kolmesta oli tosi mahtava!

Harjoiteltiin myös lumipallo palkalla nopeita maahanmenoja ja seisomisia. Seisomiset tekee tosi napakasti ja oikein, mutta maihin menessä tulee semmoinen paimen himmaus, eli vietereille tahtoo jäädä. Täytynee ottaa joku muu palkkaus käyttöön ton maihin menon kanssa.

No huomenna sitten varmaankin kuitenkin Robin kanssa agilitaan kun on ollut viikon ok. Katellaan sit miltä näyttää.