Mä vietin jouluaaton ja joulupäivän aamuvuoroissa töissä, mutta ehdittiin silti koirien kanssa sukuloimaankin. Jouluaattona mun isän kissa kuritti koiria jos ne intoutui liikaa. Kun paikalla on kolme villiä karvalasta nousee into välillä turhankin kovaks. Joten kisu toimi tuomarina ja hyökkäili koiria komentaan jos ne intoutui liikaa riehumaan kovaäänisesti. Käytiin myös Malmin hautausmaalla lenkin ohessa kävelyllä ja ihastelemassa kynttilämerta. Ja koirat käyttäytyi kuten kunnon koirakansalaisten kuuluukin.

Viime sunnuntaina käytiin sitten tokoilemassa Espoossa Barona-areenalla. Mukana menossa oli Tia&Keiko ja Tiia ja Ruuti & Rasmus. Maria kävi Meten ja Mitzin kanssa kattelemassa touhua ja hyviä vinkkejä sekä viisautta jakamassa. Kion kanssa otin namiohjauksella käännöksiä kun perä on pikkuisella vielä ihan hakusessa. Suoralla seuraa hyvinja pitää kontaktia ja paikkaa oikein mallikkaasti. Intoa siltä ei todellakaan puutu. Otettiin myös luoksetuloa eteen ja sen taitaa mallikkaasti, tosin vähän piti muistutella alkuun et mikä juttu oli kyseessä. Tiialla oli mukana tokoeste niin kokeiltiin ekaa kertaa sitäkin. Ihan ekat kerrat kävelin mukana vierellä. Sitten tehtiin namialustalle lähetyksenä. Innokkaasti oli menossa ja yritti vähän varastaa, mut kun oli avustaja ni oli helpost näytettävissä ettei palkkaa tule jos varastaa.

Robin kanssa otettiin seuraamista ja vähän jääviä. Seuraaminen oli tosi hyvää, myös sivuaskeleet sujuu hienosti. Jäävissä mä en ollut taas tarkkaan miettinyt mitä haluan ja palkkasin epäjohdonmukaisesti, toiset seisomiset hyväksyin toisia en. Jotenka täytyy itse miettiä paremmin mitä haluan. Ja Robin kohdalla suoraan helpottaa tehtävää, eikä niin että jätän osan palkkaamatta ja osan palkkaan yrittämisestä. Vaan niin että tulee vain sellaisia suorituksia jotka hyväksyn, vaikkakin helpotetuin avuin. Marialta sain Robin koetilanne harjoitteluun tosi hyvän vinkin. Kokeillaan nyt niin että ensinnäkin aina selkeät samat rituaalit kun tullaan treenaamaan. Ja yritetään nyt sellaista tekniikkaa etten kisamaisessa treenissä vapauttais sitä liikkeen välissä vaan pitäisin vieressä ja esim. silittelisin sen korvaa, niin että sitä huomioidaan koko ajan ja se ei pääse täysin tippumaan vireestä. Kun virittelyyn ei siinä liikkeiden välissä aikaa jää. tää onkin varmaan yks niitä harvoja juttuja mitä ei olla kokeiltukaan.

Tiia otti kuvia koirista ja laittelen niitä sitten tähän tekstin perään.

Eilen käytiin treenaamassa Viikissä Biokeskuksen parkkiksella Reean ja Noppa bc:n kanssa, sekä Iidan ja Ändin ja Dacotan. Kio kokeili ekaa kertaa paikallamakuuta ryhmässä ja malttoi tosi hyvin, seisoin tietysti ihan vieressä ja palkkasin usein, kun ei oo tuota pahemmin tehty. Tai koko paikkamakuuta. Tehtiin myös taas imuuttamalla käännöksiä ja alkaa kyllä pikkuhiljaa käyttämään perää. On tosi innokas pitämään oikeaa paikkaa. Jaksoi myös keskittyä oikein hyvin muhun kun oli vapaana treenatessa vaik muutkin leikki ja oli tosi lähellä.

Robin kanssa kokeiltiin nyt sitä etten vapauta liikkeen välissä. Otettiin käskytettynä pätkä seuraamista ja perään luoksetulo. Robin tykkäämiä liikkeitä. Meni tosi kivasti. Vire oli hyvä, mutta yleensä treeneissähän se onkin. Tehtiin myös ruutua, kosketusalustalla ja meni hyvin vaihtelevasti. Välillä ei tahtonut jaksaa keskittyä kunnolla vaan lumessa oli niin kiinnostavia hajuja. Muutamia tosi hyvä saatiin siltikin.

Huomenna mennäänkin sitten taas tokoileen Baronalle.