Eilen oltiin molempien koirien voimin tokotreeneissä. Tai Robilla oli ohjatut ja Kion kanssa tein Robin ryhmän jälkeen.

Tehtiin Robin ryhmässä luoksepäästävyyttä, paikalla makuu, jääviä, luoksetulo ja ruutua. Kaikkea tekemistä tuntu nyt painavan selkeä paineistuminen toisista koirista. Robi oli heti alkuun tosi levoton ja kun tehtiin rivissä nuo ryhmäliikkeet ni ei saanu mitään kontaktia ja todellakaan syy ei ollu mun jännityksessä, koska en mä treeneissä kyllä jännitä. Vaan selkeästi Robille tilanne merkkas koemaisuutta ja käyttäytyi ihan kuin kokeessa noiden ryhmäliikkeiden aikana. Ei saanu sivulle kunnolla vaikka palkkaakippoo näytin ja rauhoittelin silityksin ja puhein. En meinannu saada sitä asettuun paikalle makuuseen lainkaan. Lopulta kun sain kontaktiin ni makas ihan ookoosti, ei pahemmin piipannu. Jäävät tehtiin siitä rivistä vuorotellen niin et edellisen koira oli yhä siinä maassa tai seisomassa rintamalinjassa kun annoin käskyn, ei mitään reaktiota käskyille, ei uskalla jäädä siihen kun toinen koira on niin lähellä. Menin sit pois siitä rivistä ja otin varuiks vielä takapalkaalla. Teki silloin tosi täpäkästi.

Tuon liikkeestä maahanmeno käskyn mä vaihdan maa-käskystä down-käskyksi, koska kun mä jännitän tai hermostun toi maa-käsky on se joka muuttuu heti. Down en pysty sanomaan kuin pehmeästi. Tota uutta käskyä täytyy nyt vahvistella.

Luoksarissa ei muuta ongelmaa, paitsi et tuli löysästi, laukalla kyllä mut normaalia vetelämpää touhua..liekö vähän vielä paineissa alun takia..

Ruutuun vein alustan, mutta tyhjän siis. Lähtee käskystä sen luo ja kun saavuttaa ni naksutan ja vien palkan sinne ruutuun sille, kädestä siis palkkaan en alustasta. Otettiin paristi tuolleen. Ruutua ja merkkiä voisin alkaa sille opettaan nyt kotonakin vaihtelun vuoksi.

Kion kanssa tein eteentuloa ja perusasentoa sekä imuutus seuraamista. Jee jee Kio osaa tulla käsksytä eteen ilman minkäänlaista käsiapua! Taitava pieni! Yhtäkkiä se tuonkin vaan tajus. Perusasento on hyvä mut jos liian intona ni koittaa nojailla, mut siitähän ei palkkaa saa joten harvoissa nuo nojausyritykset kuitenkin on. Seurata osaa muutamien askelten verran ja pitää hyvää paikkaa ja kontaktia ja tuota vahvistetaan nyt, pidempä en tee kun helposti herpaantuu kontakti.

Tänään Kion kanssa tein ekaa kertaa ihan pienellä matkalla, kutsuin eteen ja siitä sivulle. Ekan sivu käskyn kuullessaan oli et hä, ai tästä vai mut tokasta tajus ja siirty. Tuotakin voi nyt sitten välillä ottaa noita kahta yhteen, mutta pääsääntöisesti vahvistetaan noita erikseen vielä.

Ärsyttää kun tuntuu et Kiolla on niin vastaanottavainen kehitysvaihe meneillään ja sit joutuu pitää kaameeta taukoo sen hemmetin leikkauksen takia. En todellakaan haluu hätiköidä ettei vaan sitten myöhemmin saa mitään kipureaktiota mistään liikkeestä. Että voi olla typerä juttu...Huuto Toivottavasti ei unohda täysin kaikkea hienosti oppimaansa pohjaa..

Robin kanssa otettiin päivällä myös muutama tokojuttu ja sitten keppejä 2by2-tekniikalla. Tietää kyllä hyvin mitä noiden keppejen kanssa tehdään. Ekan kerran kun päästin ni pikas heti oikeasta välistä. Nauru Nyt seuraavaks vois lisätä kaks keppiä, et sit ois neljä keppiä yhteensä. Osaa noi kaks molemmin puolin lähetettynä ja jyrkemmästäkin kulmasta.

Käytiin treeneuksen jälkeen Tian kanssa kierteleen vähän ylläri pylläri, koiratavaraliikkeitä ja tarttu mukaan raakaluita ja Kiolle uudet Y-valjaat. Nauru Sit käytiin viel Haukilahden rannassa kahluuttaan koiria. Koska kello menikin jo lujaa eteenpäin ni sovittiin et Tia ottaa Kion siks aikaa ku mä meen Robin kans ohjattuihin agitreeneihin. Kio oli ollut hiukan huono kyläilijä, oli itkeny vähän mun perään ja kuolannut ku vähän stressas uus tilanne. Tajusin et eihän se oo koskaan ollu viel missään hoidossa ja täytyyhän sen tottua. Ja toisekseen jos sitä viestiä nyt joskus päästään sen kans tekemään ni ois kiva et ne ois sit jo Tian kans hyviä kavereita. Ihan ok se oli sit menny ku Kio rauhottu, mut täytyy kyl viedä useammin et tottuis tuohonkin.

Robin agiliidoissa tehtiin kokonaista rataa. Aika pitkään me ohjaajat tutustuttiin rataan ja mietittiin ohjausvaihtoehtoja omalle koiralle. Robi täytyy viedä aika pitkälle sellasille tietyille esteille. Se ei vielä osaa lukea juurikaan rataa, mut toisaalta mä saan keskittyä rauhassa oman ohjauksen hiomiseen ku se ei viel paina täysiä. Sovittiin et ekalla kierroksella ohjaan niin et miten ite suunnittelin ja sit katotaan muita tapoja. Heh melkein oisin saanu sille nollan muuten mut en muistanut taas rataa tehdessä et sitä pitää ottaa kiinni ennen niitä epävarmoja esteitä...

Ekan hypyn taakse jätin sen ja tokalle heti pakkovalssi, sit hyppy ja puomi, kontaktin otti ekalla kierroksella hyvin, käy siis maate puomin alastulokontaktille. Puomin jälkeen mutkaputki sit hyppysuora jossa eka este muuri ja kaks hyppyy perään, muurille meni hyvin vaik epäilin ettei menis ku maksimuuri, sit irtoskin tosi hienosti ja muurin jälkeisen hyppyesteen jälkeen tein takaaleikkauksen, käänsin oikeelle mut vaikka kuunteli ni vauhti vei koiraparan mennessään ja kaarsi ohi hypyn, ohjauksessa ei ollu vika vaan siinä et selkeesti rallatti mennen ohi vaan. No siitä uusiks ja jei hyppäs sekä superjee suoritti renkaan oikein, pöydällä taas epävarma ja juoksi ohi kun en ottanu tarpeeks käteen. Sit kaks hyppyä rinnakkain, molemmat takaakierrolla, meni hyvin sit pöytä uusiks ja rengas jonka jälkeen heti valssi ja kaks hyppyä jotka ei ollu linjassa. Hienosti teki kyl. Olin suunnitellu et palkkaan sen jossain välis rataa mut unohdin vauhdin hurmassa koko homman, mut vielä mitä jätkä oli ihan intona siltikin. Muuri ja rengas oli maksi korkeita mut kaikki hypyt medeinä.

Tän jälkeen hinkattiin joitakin kohtia ja Robi keksi et ei rengasta kannata hypätä siitä vaan ketjuista vaan, joten sit sitäkin taas muistuteltiin. Otettiin myös puomia erikseen, koska tosiaan kontaktin otto ei oo kauheen hyvin iskostunut sen päähän kun innostuu ja vetää vauhdilla. Kokonaisuudessaan tosi onnistuneet treenit ja tietää taas mitä esteitä ja juttuja käy itekseen hiomassa. Peruskuntoa täytyy Robille kans kyl treenata ku ollaan menty niin hissuttelu lenkkejä et oli ihan piipussa ku siinä se rata pariin otteeseen osissa tehtiin.

Tänään varasin Robille ajan Eläinlääkäriasema Vetekistä 14.9. luustokuvaukselle ja kastraatiolle. Robilta kuvataan siis sitten selkä, lonkat, kyynärät ja polvet. Haluun noista polvista nähä et onks nivelissä nyt jo jotain muutoksia. Parempi kuvata nyt ennen kuin hallikausi alkaa.