Eilen oltiin tokoilemassa Tapiolassa Pohjantorin läheisillä nurtseilla. Paikka oli huomattavasti aiempia häiriöllisempi ja trafiikkia riitti. Alkuun paikalla makuu, Robi ei menny ekalla maahan katteli mitä muut tekee eikä kuunnellut käskyä. Tokalla alas. Sujui ihan ok, hetkellistä pientä kevyttä piippaamista ilmeni ja just ennen kun sanottiin aika meinas lintu laskeutua Robin nenän eteen, mut hienosti pysyi.

Tehtiin liikkeet ekana. Seuraaminen selkeästi löysempää, johtuen varmasti kuumasta ilmasta ja uudesta paikasta uusine hajuineen ym. Muutamia lisäkäskyjä ja remmillä nyppäyksiä annoin. Hihnatta seuraaminen melko samanlaista, ei seurannut tarkkana ja kontaktia tiputteli. Loppupätkällä tsemppasin ja paransi viimesestä käännöksestä pysähdykseen. Tiia sanokin mulle sit et palkkaa se jossain välissä. Niimpä palkkasin liikkeestä maahanmenossa, meni ihan ok käskystä mut vähän hidas, seuraus oli aika onnetonta. Mutta jee mä osasin ääntää käskyn niin et Robikin ymmärs mitä haluan. Joten siitä sitten kuppipalkka joka oli mulla taskussa.

Luoksetulo oli hyvä. Seisomisessa taas ne pari askelta muuten ok. Hypyn teki Robi tyyliin eli kääntyy hypyn jälkeen esteen sivuun seisomaan mut ei kuitenkaan ylitä esteen linjaa.

Estettä harjoiteltiinkin erikseen niin et oli kupissa palkka pitkällä esteen takana et iskostuis Robille et sinne kannattaa mennä vähän pidemmälle. Tähän useampia toistoja. Seuruuta tein kanssa lyhyissä pätkissä ja kupille juoksu heti kun kontakti ja paikka oikein. Oli niin läkähdyksissä etten ois muutenkaan kauheesti viittynyt ottaa Robin kanssa.

Kion kanssa tehtiin Robin tauoilla eteenistumista sekä perusasentoa. Molemmat edistyy mukavasti, perän hallintaa harjoitellaan. Taisteluleikittiin myös Kion kanssa. Yhdessä välissä otin myös maassa paikallaoloa, mikä onnistu hyvin, matkaa ei oo juurikaan, kun ensin pidennetään aikaa. Jos käännän selän sille niin hämääntyi ja nous muutaman kerran mutta kun palkkasin oikeissa ni heti paransi.

Tänään Tia taas Nauru pakotti meidät lähteen mätsäriin sen ja Keikon kanssa. Keikolla kun pukkaa pentunäyttelyä nyt sunnuntaina ni pitäähän sitä treenata. No kiva et pakotti koska koirat esiintyi taas ihan PRO-hienosti.

Robi oli ekana monirotuisissa joita vaan neljä, ja sai punaisen. Ekaa kertaa peruutti pois kun tuomari tunnusteli takaosaa tarkemmin, mut eipä oo pitkään aikaan kopeloitukaan noin perusteellisesti ja tuomari oli vähän epävarma otteissaan, kun tais sitäkin vähän jännittää. Kuitenkin perusteluiksi tuomari sanoi et Robilla on niin hienot liikkeet et saa punaisen vaikka tykkäskin toisen koiran luonteesta enempi. Nooh seropeita oli vaan neljä ni pian olikin sitten punaisten kehä ja siellä Robi oli ykkönen. Hienoa työtä! Taas tuli pokaalia, ruusuketta, luita ja vaikka mitä. Sitten seropeille oli oma BIS-kehä kun toisen (varsinaisen) BIS-kehän tuomaroi taas ulkomuototuomarit. Bis-kehässä meillä parina se joka oli ihan alussakin. Joten Monirotuisten BIS1 Robista sit tuli. Ja taas lisää ruusukkeita ja muuta kivaa.

Kion pari oli samanikäinen flätti pentu. Kio esiintyi taas aivan mahtavasti ja nähtiin Nadjakin joka kehui et hienosti meni ja liikkeetkin oli ollu hienot. Tuomari antoi flätille punaisen koska sanoi et sil oli näyttävät liikkeet, meille sininen. Aattelin ettei kai kauheesti tyksiny Kiosta kun ei sanonu mitään. Muillekin meidän seurueesta (Noppa-bc ja Keiko) sininen linja.

No sitten mentiin sinisten kehään. Seisotettiin ja tuomari katteli edestä ja sivusta ja juoksutettiin yksitellen. Kio oli taas ihan mahdottoman PRO, sil on ihan mieletön pinna noihin juttuihin, jaksaa tosi kauan keskittyä kehässä olemaan nätisti, toki välillä täytyy vähän siirtyä. Sijoitti am.akitan neloseks, Keikon kolmoseks ja aattelin et sijoittaa meidän vieressä olevan pk.collien ykköseks mut eipä mitään sijoitti sen kakkoseks ja Kion ykköseks. Hieno Kio! Tykkäs se sittenkin Kiosta. Ja jo toinen pokaali pikkuiselle ja ruusuke ja ruokaa ja vaikka mitä ja sitten mentiinkin jo BIS-kehään. Siel ei enää pärjätty enkä ihmittele yhtään ettei ulkonuototuomarit kauheesti tyksiny meidän rimpulasta työlinjaisesta bortsusta. Mut mahtava päivä oli ja kiva lähteä kotiin kun jokaisella koiralla meidän kyydissä oli ruusukkeet ja muuta kivaa.