Haah päästiin tänään lähtemään mölleileen koko remmin voimin Toijalaan kun ei tullut aamulla onneks soittoa että töihin pitäis mennä. Mietin et joku koiraharrastuksesta tietämättömämpi ihminen vois hiukan ihmetellä et ajelen sellaset vajaa 300 kilsaa yhden epävirallisen kisan perässä, mut onneks meitä on muitakin hulluja ja yks kisakumppani oli Espoosta. Kieli ulkona Tia ja Keiko tuli mukaan tsemppaamaan meitä.

Päivä lämpeni tosi nopeasti ja pohdin kyllä et mitähän mahtaa tulla kun koirasta vie aika nopeasti tuo kuumuus sen parhaimman terän. Alossa koiria oli seitsemän ja meillä numero kolme. Oltiin kaikki paikalla makuussa yhtä aikaa.

Luoksepäästävyys 10

Hyvä oli, ei noustanut edes takapuolta vaik nuuskutteli tuomarin naamaakin.

Paikallamakuu 10

Mun korviin kyllä kuului pientä piippausta, mut tuomari ei sitä kuullut ilmeisesti, ja pientä asennon vaihtoa oli kun ötökät kiusas ja heinät tais pistellä, herkkis Nauru.

Seuraaminen kytkettynä 9 1/2

Tosi hienoa työtä lämpötilaan nähden. Juoksussa oli aivan loistavaa, upea kontakti ja paikka. Käännökset hiukan liian väljiä ja muutama löysä vino perusasento, mut muuten aika priimaa. Kontaktia ei tiputellut paljoa ja paikkaa tiivisteli ite kun mä huojuin kun kenttä oli nurtsia joka oli epätasainen.

Seuraaminen hihnatta 9 1/2

Aika samat kommentit tästä kun hihnassa seuraamisestakin.

Liikkeestä maahanmeno 8

Seuraaminen lähti vähän laiskasti liikkeelle, käskystä meni ihan liian löysästi ja hitaasti alas, ja kaiken kaupan päälle ei ottanut perusasentoa ekasta mikä oli ihan uus juttu kun kuitenkin kattoa mua kun sanoin käskyn. Nytkähti kyl mut oli jotenkin epävarma..

Luoksetulo 8

No hetsasin liikaa tätä liiketta varten niillä kehuilla välissä ja kostautui niin et tuli kyllä aivan mielettömän lujaa ja olevinaan sivulle mut veti ohi ja rundin ympäri ja annoin heti toisen käskyn ja siitä sivulle...Pikkasen liian kovaa nostatusta oli tätä liikettä varten.

Liikkeestä seisominen 8

Tosi moni koira tuolla ei ollenkaan seisonut, meni maate tai istui. Robi seiso kyl mut otti sen pari askelta käskyn jälkeen. Ja sit mä urpo sain jonkun älynväläyksen ja yritin mennä Robin luo paineistamatta sitä perusasentoon ennen käskyä eli katsoi pois kun kävelin sen luo ja tulin ihan oudosti sivuaskelilla siitä sivulle. No Robi varmasti ihmetteli et mikä kuvio tää on ja istu kattomaan et mitä mä puuhaan ku tulin sivulle. Aargh. Ei ikinä pitäis mennä muuttaa mitään totuttua koetilanteessa..

Estehyppy 9

Meinas mennä esteelle kun siihen laitettiin lautoja, pyysin pois mutten ottanut riittävän hyvin hanskaan koiraa ja kerkes keksii muuta kivaa. Kirmas ulos kehästä koiran luo, jonka vastaus Robille oli painu sinne mistä tulitkin, joten tuli sitten käskystä maahan ja sivulle ja vein seuraten esteen luo. Ekasta käskystä yli ja hyvin jäi esteen taakse, ja nyt kun en itse tehnyt mitään kuvioita ni sain perusasentoonkin vasta käskyn jälkeen.

Kokonaisvaikutus 7 1/2

Vähensi se kehän ulkopuolella käyminen tuota, mutta sanoi että tosi kivaa tekemistä ja iloisen näköistä. Jee! Sitähän me haettiinkin ja kunnon virettä, mikä oli kyllä onnistunut kuumasta ilmasta huolimatta.

Pisteet 177,5 I-tulos ja 1.sija

Olivat palkintoihinkin panostaneet, saatiin pokaali jossa Toijalan seudun koirakerhon lyhennys ja oikea Toko-ruusuke sekä kiva lelu Robille.

Tyytyväinen olen kyllä koiraan ja mulla taas on muutamia parannettavia juttuja vielä ennen virallista. Robille treeniä tuohon perusasentoon ja käännöksiin sekä jääviä leikin muodossa heti ripeästä pysähdyksestä kehut, vapautus ja palkkaa.

Virallinen koe sitten ens lauantaina Oulunkylän kentällä.

Kio oli harmissaan kun näki et muut teki ja se ei päässyt. Otin Kion kanssa perusasentoja ja maassa paikallaoloa vähäsen. Kion perusasento on parantunut huimasti, tosin intoa on pikkasen liikaa kun ei olla hetkeen treenitty.

Tarkastin vakuutuksesta että se korvaa Kion leikkauksen, kun oon onnistuneesti ottanut vakuutuksen Tapiolasta just kuus päivää ennen kun Kio täytti 4kk. Kio voi hyvin ja on varsin reipas, intoa on ihan liikaakin ja onkin harjoiteltu kotona kaikenlaisia temppuja pääkopan väsyttämiseksi. Ontumista ei oo nyt ollu ollenkaan, mutta eipä tuo olekaan liikkunut kuin niitä rauhallisia kohtuu lyhyitä remmilenkkejä.