Tänään käytiin aamulla tuolla koetilan takana tekemässä jäljet koirille. Mukana oli Marjo ja Hypno.

Kiolle poljin niityn myötäisesti ja kerran poikki menevän aiempia jälkiä pidemmän jäljen, namia alussa ja kulmissa useampi, välistä sitten suoralla neljän askeleen tauko nameissa. Ajoi hienosti ja tarkasti imuroi pinaattiletun palat kun aamuruokaa ei ollut saanut. Kulmat ajoi hyvin ja lähti oikein jatkamaan.

Robin jälki kulki ihan niityn reunassa ja tein yhden kulman jolloin jälki meni keskemmälle ja sieltä kaarena takaisin reunaan ja loppu suoraan. Jäljen tehtyäni tulin metsän kautta pois. Robilla oli intoa ihan liikaa ja koska en merkannut jälkeä en huomannut että ajoi jo kovassa vauhdissa ohi sen kulman. Niimpä meinas sille kaarelle mennä väärään suuntaan. Sai kyllä palkan lopussa vaikka oli noin hoselo. Ilmeisesti jäljen vieressä kulki myös yksi harhajälki ja se vähän häiritsi. Täytyy ens kerralla kattoa paikka jossein olis muita jälkiä ja hidastaa vauhtia huomattavasti ja laittaa kulmiin enempi namia ja rauhoittaa se syömään aina niihin. Yritän nyt katsella jotain sopivaa jälkikurssia tai jos pääsis kattomaan johonkin. Kun mulle ei ihan selvää ole tuo koulutuspuoli eteenpäin tästä missä nyt ollaan eli missä suhteessa näitä treenejä tulis muuutella, eli jäljen vanhenemisajan, pituuden, namien maastojen ym ym. suhteen. Vinkkejä otetaan vastaan. Silmänisku

Se nyt on selvää että Robin kohdalla vauhtia täytyy kyllä saada vähän pois. Olen kyllä miettinyt jos liittyis mukaan tuonne pelastuskoiratoimintaan mutta piru kun meillä on noita treenejä ja ohjelmaa muutenkin niin kiitettävästi ettei tahdo aika enää riittää ja tuppaa menee sitten päällekkäin treenit.

Mistä päästäänkin seuraavaan aiheeseen. Tänään tuli sähköpostia kennelpiirin tokovastaavalta että Kio pääs mukaan Toko1-kurssille joka alkaa elokuun 12. päivä. Mä olin kyllä ilmoittautuessa siinä luulossa että elokuun ryhmä on täynnä ja päästäis sitten toivon mukaan syyskuulle, jolloin Robin agit ei enää menis pahasti päällekkäin kun siirryttäis pian halliin sekä tokossa että agilityssä. Huoh no nythän se menee sitten tuo Kion kurssi just päälle Robin agilityn kanssa. Ei auta kun välillä olla agista pois ja ehkä kerta kaks Kion tokosta sitten. Agilitykentälle pääsen kyllä itekseenkin treenaamaan mutta en haluis vaarantaa ryhmäpaikkaa hallikaudellekkaan huonolla aktiivisuudella. Ja toisekseen aika aikasin nyt mennään tuonne toko1-kurssille, mutta tehdään sitten oman tason mukaan treenejä.

Tänään onkin pääosin löhöilty kotona ja harjoiteltiin muutamia kertoja peruuttamista. Hauskaa oli! Iltapäivällä käveltiin koirapuistolle kattomaan oliko tuttuja ja olihan siellä ne meidän tutut kaverit ni käytiin siellä pyörähtämässä. Puistoon tulikin hurmaava pian ilmeisesti juoksunsa aloittava neitonen, ja Robi pääs samantien jäähylle, hirmuinen hormoniveikko kun yritti koko ajan litistää tytön alleen. Ja voi mitä pikku Kio teki. Katttelin et no johan on Kio kiinnostunut haistelemaan tytön perää, ja eiköhän sekin keksinyt jutun juonen ja eka hämmentyneenä inis tytön vieressä useamman kerran ja kiehnäs sekä yritti tehä itteään tykö, ei oikein tiennyt miten päin olis. Sitten keksi hypätä kyljen puolelta ja yritti astua. Noh nih isoksi on pikkunen kasvanu kun jo hiffaa tuollaiset asiat. Aika kaino vieno tuo onneks oli kun ei vielä oikein tiennyt et mitä sille hurmaavalle tytölle oikein pitäis tehdä.