Maanantaina Tia "pakotti" Nauru mut ja koirat lähtee sen ja Keikon kanssa mätsäriin Koivukylään. Sää ei ollut parhaimmasta päästä, sateista oli, mutta vaan Robin esittämisen ajan satoi kunnolla.

Kio ja Keiko osallistuivat nyt siis ekaa kertaa ja mehän ei olla todellakaan mitään seisomista ja juoksuttamista Kion kanssa treenatti yhtään. Näyttelyhihnan rimpulankin Tia toi mulle tullessaan meidän kanssa mätsäriin. No Kio ja Keiko oli parina, aateltiin et ihan sama ei jakseta mennä sanoon et nää on kavereita. Kiolle se ei tuottanut mitään ongelmaa, mut Keikolle tuli koko ajan kiire. Cool Oikeasti Keiko osaa esiintyä paljon paremmin kuin Kio, mut tällä kertaa me saatiin kyllä punainen nauha.

Kio esiintyi oikein kivasti, kontaktissa se pääosin kyllä juoksi ja muutaman kerran loikkas mua vasten, seisominen sujui yllättävän hyvin. Vapaasti seisoen esitin, ja kontaktia otti seistessäänkin hyvän osas olla paikallaan odota-käskyllä. Antoi tuomarin tutkia tosi nätisti hampaat, vähän ihmetteli kun tuomari muuta kroppaa kopeloi.

Robikin esiintyi perustyypyllisesti moitteettomasti, parina sillä oli faaraokoira. Robikin sai punaisen nauhan.

Kumpikaan ei sitten kuitenkaan loppu kehässä enää sijoittunut mutta hienosti meni. Tosi tyytyväinen voi olla.

Eilen oltiin sitten pentukurssilla meidän ihka uudella menopelillä mentiin sinne. Cool

Ohjelmassa oli Luoksepäästävyyttä niin et kouluttaja kätteli vain ohjaajaa. Se meni hienosti, pidin kyllä namia vasemmassa kädessä, joten mihinkä Kio ois sen luota menny. Muutenkaan koulutuksissa se ei ikinä oo innostunut meneen muiden ihmisten luo, kun tietää et herkut ym. on mulla.

Sit oli jossakin valinnaisessa asennossa paikalla pysymistä. Kio pysyy hienosti paikallaan maassa ja istuen, mut tehtiin nyt maassa. Pysyn lähellä ja palkkailen välillä, tarkoituksena nyt aluksi vaan pidentää aikaa ja myöhemmin sitten matkaa. Treenattiin kouluttajan ohjeesta myös vaan paikallaan asettumista/rauhoittumista siihen treeneissä. Kotonahan Kio on tosi rauhallinen ni ois hyvä et oppis treeneissäkin käymään käskystä maahan ja asettua siihen kun ei tehdä mitään.

Pujoteltiin herkkujen ja lelujen läpi, tarkoituksena opettaa koiralle Jätä/ei ym kieltoa ettei ota maasta asioita. Annoin tarkoituksen mukaisesti Kion kulkea niin et todellakin kiinnittäis huomiota maassa oleviin asioihin, jotta saatiin treeni eikä pelkkä kontaktissa läpi kulkeminen. Pysähtyihän tuo jokaiselle lelulle ja herkulle ja sain sanoa käskyn ja sitten pyytää kontaktiin ja palkkaa. Hyvä treeni kiolle, jotta oppii oleen ottamatta herkkuja lenkillä. Kaikenhan Kio yrittää suuhun kerätä, mut osaa hienosti irroittaa käskystä.

Lopuksi iloinen luoksetulo, joka meni hyvin. Palkkailin tälläkin kertaa sekä lelulla että nameilla, molemmat jees.

Robin koivesta sitten, se on parempi ei linkuta kävellessä, mut heti jos yrittää yhtään laukkailla tai riekkua ni näkyy et tulee epäpuhtautta tai jopa ontumista. Taidan tänään vielä soitella siitä et mitä sen suhteen kannattais tehdä. Robi on saanut nyt pikkasen tokoilla kun on ollut niin masentuneen oloinen, kun on tauko ollut menossa ja sit vielä tuo koipi, ettei pääse vapaaksikaan ollenkaan.